Musical Talent Class 15-18 jaar

172,00

Beschrijving

Het doel van de Talent Class is dat getalenteerde leerlingen zichzelf onder professionele begeleiding verder kunnen ontwikkelen in de podiumkunsten om in de toekomst de overstap te kunnen maken naar een vervolgopleiding.

Zang: Naast het aanleren van de juiste zangtechniek komt meerstemmigheid en samenzang aan bod. Daarnaast leer je jouw muzikaliteit en stem kennen, beheersen en ontwikkelen (EVT-methode). Tevens leer je door middel van liedinterpretatie een lied te vertellen aan publiek.

Dans: Tijdens de dansles wordt aandacht besteed aan verschillende dansstijlen en de daarbij behorende techniek. Daarnaast wordt aandacht besteed aan dansen met je hele lichaam, expressie en improvisatie.

Spel: Tijdens de les spel leer je acteren. Je leert verschillende personages tot uiting te brengen en verschillende emoties toe te passen in diverse verhaallijnen. Door diverse oefeningen leer je om zo natuurlijk en echt mogelijk te acteren, improviseren en met tekst om te gaan.

Liedinterpretatie:  Pas als de basis in spel en zangtechniek staat en een leerling toe is aan integratie van de disciplines, zullen we ook liedinterpretatie behandelen in zowel de spel- als zanglessen.  Hier leer je hoe je een lied moet vertellen en doorleven. Spel en zang komen in deze lessen samen.

Voor deze cursus moet je auditie doen! Zit je al in de Talent Class dan hoef je dit jaar nog geen auditie te doen en mag je automatisch door naar de academy.

Instromers moeten echter wel auditie doen. Deze staan gepland in de laatste week van augustus 2017.  Na inschrijving ontvang je van ons een auditie lied, een korte monoloog en de datum van de auditie. Een lied naar eigen keuze mag ook. De dansauditie is gezamenlijk.

 • 40 minuten DANS
 • 40 minuten ZANG
 • 40 minuten SPELLES
 • 45 minuten SPECIALISATIE (zang of dans)

Verder krijgt deze groep:

  • een aandeel in de tweejaarlijkse voorstellingen van Id- dance en Theater school Hakoena
  • een (eigen) musical
  • Tussentijdse presentatie in de vorm van een toets les.
  • gastlessen (van mensen uit het vak)

Cursusinfo