Hakoena Academy Musical 15+ (auditie)

585,00

Heb jij passie voor dansen, zingen en acteren en wil jij meer uit jouw talent halen?

Dan zul je in de Hakoena Academy  Musical vinden wat je zoekt en nodig hebt!

Beschrijving

20170530_233225

Hakoena Academy is een vooropleiding in ontwikkeling. Daarmee willen we zeggen dat we met het docententeam ons uiterste best doen om binnen nu en vijf jaar een uitgebalanceerd programma te hebben waar een vooropleiding aan moet voldoen.  De naam Hakoena Academy geeft aan dat we kwaliteit willen leveren en er alles aan doen om leerlingen verder te helpen naar een vervolgopleiding.

We willen het niveau op een hoger plan tillen en dat betekent dat we in het begin van het nieuwe cursusjaar duidelijke leerdoelen zullen stellen en aan zullen geven wat we verwachten van de leerlingen en ouders.

Het plezier blijft voorop staan, maar daarnaast vragen we commitment en inzet van de leerling zelf.

Het doel van de Hakoena Academy is dat getalenteerde leerlingen zichzelf onder professionele begeleiding verder kunnen ontwikkelen in de podiumkunsten om in de toekomst de overstap te kunnen maken naar een vervolgopleiding. De vooropleiding (locatie Wijchen) heeft 2 richtingen: musical en acteren en biedt ruimte aan leerlingen van 11 t/m 14-jaar en 15 t/m 18-jaar.

Zang: Naast het aanleren van de juiste zangtechniek komt meerstemmigheid en samenzang aan bod. Daarnaast leer je jouw muzikaliteit en stem kennen, beheersen en ontwikkelen (EVT-methode). Tevens leer je door middel van liedinterpretatie een lied te vertellen aan publiek.

Dans: Tijdens de dansles wordt aandacht besteed aan verschillende dansstijlen en de daarbij behorende techniek. Daarnaast wordt aandacht besteed aan dansen met je hele lichaam, expressie en improvisatie.

Spel: Tijdens de les spel leer je acteren. Je leert verschillende personages tot uiting te brengen en verschillende emoties toe te passen in diverse verhaallijnen. Door diverse oefeningen leer je om zo natuurlijk en echt mogelijk te acteren, improviseren en met tekst om te gaan.

Liedinterpretatie:  Pas als de basis in spel en zangtechniek staat en een leerling toe is aan integratie van de disciplines, zullen we ook liedinterpretatie behandelen in zowel de spel- als zanglessen.  Hier leer je hoe je een lied moet vertellen en doorleven. Spel en zang komen in deze lessen samen.

Toetsles/ auditieles

Voor diegenen die in de toekomst naar een professionele musicalopleiding zouden willen, is deze cursus een stap in de goede richting. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling.Dat betekent dat je 1x per jaar een toetsles krijgt. Dat houdt in dat je een programma/presentatie  (lied, monoloog, dialoog en/of scene) maakt en uitvoert voor publiek.Daarnaast krijg je een proefauditie les waarin je ervaring op doet met het doen van audities.Om de twee jaar maak je als groep een eigen productie. In het andere jaar doe je mee aan de grote productie van de gehele theaterschool. Hierin krijgen jullie wel een onderscheidend aandeel ten opzichte van de andere groepen.

Voor deze cursus moet je auditie doen! De audities staan gepland in de laatste week van augustus.   Na inschrijving ontvang je van ons een auditie lied, een  korte monoloog en info met betrekking tot de auditie. Een lied naar eigen keuze mag ook. De dansauditie is gezamenlijk.

Schrijf je nu in voor de auditie via info@hakoena.nl!Hakoena actiefoto 040

INHOUD

We kunnen de  leerlingen een afgestemde lesinhoud  aanbieden en ervaring op  laten doen in de praktijk. Dit doen we door middel van het maken van een eigen productie.

LESSENPAKKET .

 • 45 minuten DANS
 • 45 minuten ZANG
 • 45 minuten PAUZE
 • 45 minuten SPELLES
 • 45 minuten SPECIALISATIE

(de cursist maakt op advies van de docenten een keuze uit ZANG (Hester) of DANS (Roxy).

Verder krijgt deze groep:

  • een (eigen) productie of presentatie
  • Aandeel in tweejaarlijkse voorstelling van theaterschool Hakoena
  • gastlessen van musical artiesten – exclusieve workshops (van mensen uit het vak)
  • 2x per jaar mentorgesprek

Cursusinfo
Locatie: Campuslaan 6, 6602 HX, Wijchen
Lesdag: dinsdag 17:00 – 19:40 uur
Lessen: 34 lessen
Kosten: €585,- (€5,2- per uur of €117,- per periode x 5)
Docenten: Roxy, Sabine,  Koen, Hester en gastdocenten