Ik ben Hanneke Engels uit Bemmel. Van jongs af aan kwam ik veel in aanraking met muziek mede door mijn ouders die als klarinettisten  werkzaam waren in het vak. Ik besloot op mijn 9e cello te gaan spelen. Een instrument dat ik (nog steeds) erg mooi vind en wat naar mijn idee het dichtst bij de zangstem komt. Ook danste ik graag. Pas later op de middelbare school kwam ik in aanraking met zang. Het fenomeen musical was in opkomst in Nederland. En toen wist ik het! Ik wilde naar de musical school om daar verder te gaan met mijn zang, dans en acteren. Daar kon ik immers alles combineren! Na mijn middelbare school bleek ik wat meer tijd nodig te hebben om mij verder te ontwikkelen en ben ik een andere passie van mij achterna gegaan. Het onderwijs. Ik werk graag met kinderen en vind het enorm leuk om ze iets over te brengen! Ze te laten merken hoe fijn het is om je te kunnen uiten!

Tijdens mijn Muziektheater opleiding was zang mijn specialiteit. Daarnaast leerde ik alle kneepjes van ook de andere disciplines dans en spel.

Na deze opleiding volgde er voor mij twee musical producties. “Soldaat van Oranje” en “Sister Act”. Met veel plezier kon ik daar datgene doen wat ik zo graag doe: zingen dansen en spelen!

Nu is de tijd voor mij aangebroken om mijn ervaringen en passie door te geven. Ik vind het heerlijk om te zien dat kinderen genieten van muziek, samen iets moois maken, zich kunnen uiten.

Opleiding: Pabo, MusicalFactory Tilburg, , Muziektheater conservatorium Tilburg. verschillende workshops en masterclasses

Motto: Uit je! Door te doen! En Geniet!