Mijn naam is Márin en ik ben zangeres, actrice, theatermaker en docent. Vanaf september 2019 versterk ik het Hakoena Team als dirigent van het Hakoena Theater Koor en workshopdocent.
Al van kinds af aan ben ik opgegroeid met muziek. Volgens mijn ouders zong ik al vanaf dat ik kon praten, daarom ging ik ook vanaf mijn 6e op kinderkoor. Op de middelbare school kwam ik in aanraking met theater en kwam ik erachter waar mijn passie lag. Ik moest op het podium staan en ging verschillende lessen en cursussen volgen in toneel, musical en zang.
Na de middelbare school ben ik musicaltheater gaan studeren en ik heb in juli 2019 mijn tweede studie; muziektheater, afgerond. Hier heb ik mij verder verdiept in (het maken van) modern muziektheater en performance, zangcoaching en compositie. Ik heb mij gespecialiseerd als muziektheater-performer en maker.
Naast zelf uitvoerend en creatief bezig zijn, is lesgeven ook een passie van me. Ik vind het heel tof om gedreven mensen te helpen groeien en mijn passie voor en plezier in muziek en theater door te geven.
Opleiding/werkervaring:
Song&Dance Academie voor Musicaltheater en daarna Muziektheater aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Ik liep stage bij Nederland Musicalland van Dommegraaf&Cornelissen producties in seizoen 2013/2014 en afgelopen seizoen bij Theatergroep Kwatta in de jeugdvoorstelling ‘De Familie van Niellie breekt de tent af!’
Daarnaast heb ik sinds 2017 mijn eigen bedrijf ‘Podiumpassie’. Vanuit Podiumpassie geef ik privézanglessen, workshops en organiseer ik projecten. Kijk ook eens op www.marinkroon.com!
Motto:

‘Volg je droom, probeer nieuwe dingen, durf kwetsbaar te zijn en zoek zo waar jouw kracht ligt.’