Wat is de Hakoena Academie Musical?

De Hakoena Academy Musical is een vooropleiding.  De naam Hakoena Academy geeft aan dat we kwaliteit willen leveren en er alles aan doen om leerlingen verder te helpen naar een vervolgopleiding.

Fragment uit ‘de koning van de savanne’ (academy leerlingen – groep)

DOWNLOAD DE BROCHURE

BROCHURE Hakoena Academy Musical
 
Bij Hakoena hanteren we de volgende opbouw:

De kinderen komen binnen in een reguliere musicalgroep. We kijken in begin van het jaar goed naar de groepssamenstelling. Hierbij kijken we naar leeftijd, niveau en sociaal- emotionele ontwikkeling.Vanuit daar kunnen kinderen met talent en ambitie doorgroeien naar een MC extra groep.  Soms wordt door het docententeam geadviseerd over te stappen naar een mc extra groep of zelfs auditie te doen voor de academy.

Leerlingen die talent en/of passie hebben voor het vak en zich verder willen ontwikkelen mogen auditie doen voor de Hakoena Academy. Na het deelnemen aan de auditie kan je:

  • Toegelaten worden tot de academy.
  • Geadviseerd worden om in een reguliere groep (90 min. Per week) te blijven.
  • Geadviseerd worden om in een MC EXTRA groep (120 min per week) door te groeien naar de MC SELECT of academy. Voor deze groep hoeven leerlingen geen auditie te doen.
  • Geplaatst worden in de MC SELECT groep (135 min. per week), de voorloper van de academy (dit geldt voor kinderen van 10-13 jaar). Leerlingen komen in deze groep terecht als de academy nog net niet toereikend is maar de leerlingen potentie hebben alsnog de overstap te maken in de toekomst.

Om toegelaten te worden tot de academy moet je op 2 van de drie disciplines (zang, spel en/of dans) uitblinken.