Hakoena Academy

20170530_233225Hakoena Academy is een vooropleiding in ontwikkeling. Daarmee willen we zeggen dat we met het docententeam ons uiterste best doen om binnen nu en vijf jaar een uitgebalanceerd programma te hebben waar een vooropleiding aan moet voldoen.  De naam Hakoena Academy geeft aan dat we kwaliteit willen leveren en er alles aan doen om leerlingen verder te helpen naar een vervolgopleiding.

We willen het niveau op een hoger plan tillen en dat betekent dat we in het begin van het nieuwe cursusjaar duidelijke leerdoelen zullen stellen en aan zullen geven wat we verwachten van de leerlingen en ouders.

Het plezier blijft voorop staan, maar daarnaast vragen we commitment en inzet van de leerling zelf.

Het doel van de Hakoena Academy is dat getalenteerde leerlingen zichzelf onder professionele begeleiding verder kunnen ontwikkelen in de podiumkunsten om in de toekomst de overstap te kunnen maken naar een vervolgopleiding. De vooropleiding (locatie Wijchen) heeft 2 richtingen: musical en acteren en biedt ruimte aan leerlingen van 11 t/m 14-jaar en 15 t/m 18-jaar.

Zang: Naast het aanleren van de juiste zangtechniek komt meerstemmigheid en samenzang aan bod. Daarnaast leer je jouw muzikaliteit en stem kennen, beheersen en ontwikkelen (EVT-methode). Tevens leer je door middel van liedinterpretatie een lied te vertellen aan publiek.

Dans: Tijdens de dansles wordt aandacht besteed aan verschillende dansstijlen en de daarbij behorende techniek. Daarnaast wordt aandacht besteed aan dansen met je hele lichaam, expressie en improvisatie.

Spel: Tijdens de les spel leer je acteren. Je leert verschillende personages tot uiting te brengen en verschillende emoties toe te passen in diverse verhaallijnen. Door diverse oefeningen leer je om zo natuurlijk en echt mogelijk te acteren, improviseren en met tekst om te gaan.

Liedinterpretatie:  Pas als de basis in spel en zangtechniek staat en een leerling toe is aan integratie van de disciplines, zu

llen we ook liedinterpretatie behandelen in zowel de spel- als zanglessen.  Hier leer je hoe je een lied moet vertellen en doorleven. Spel en zang komen in deze lessen samen.

Toetsles/ auditieles

Voor diegenen die in de toekomst naar een professionele musicalopleiding zouden willen, 20170530_233247is deze cursus een stap in de goede richting. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat je 1x per jaar een toetsles krijgt. Dat houdt in dat je een programma/presentatie  (lied, monoloog, dialoog en/of scene) maakt en uitvoert voor publiek. Daarnaast krijg je een proefauditie les waarin je ervaring op doet met het doen van audities. Om de twee jaar maak je als groep een eigen productie. In het andere jaar doe je mee aan de grote productie van de gehele theaterschool. Hierin krijgen jullie wel een onderscheidend aandeel ten opzichte van de andere groepen.

Moet je auditie doen voor de Academy?

Voor deze cursus moet je auditie doen! Zit je al in de talenten/productiegroep dan hoef je dit jaar nog geen auditie te doen en mag je automatisch door naar de academy.

Instromers moeten echter wel auditie doen. Deze staan gepland in de laatste week van augustus 2017.  Na inschrijving ontvang je van ons een auditie lied, een korte monoloog en de datum van de auditie. Een lied naar eigen keuze mag ook. De dansauditie is gezamenlijk.

Schrijf je nu in voor de auditie via info@hakoena.nl!

Jaaragenda

In het begin van het cursusjaar krijgen alle leerlingen een jaarkalender waar alle activiteiten in staan.

LESSENPAKKET .

  • 45 minuten DANS
  • 45 minuten ZANG
  • 10 minuten PAUZE
  • 45 minuten SPELLES
  • 45 minuten SPECIALISATIE

(de cursist maakt op advies van de docenten een keuze uit ZANG (Hester) of DANS (Roxy).  Er wordt in een kleine groep lesgegeven.

Verder krijgen leerlingen in de Hakoena academy:

  • – een (eigen) productie of presentatie
  • Aandeel in tweejaarlijkse voorstelling van theaterschool Hakoena
  • – gastlessen van musical artiesten – exclusieve workshops (van mensen uit het vak)
  • – 2x per jaar mentorgesprek

 Cursusinfo

Locatie: Campuslaan 6, 6602 HX, Wijchen
Lesdag: dinsdag 17:30 – 21:00 uur
Lessen: 34 lessen
Kosten: €585,- (€5,2- per uur of €117,- per periode x 5)
Docenten: Roxy, Koen, Hester en gastdocenten