Docent aan het woord: Hanneke Engels

Wekelijks delen we een gesprek met een leerling of docent. Zo leren we steeds meer mensen kennen, ook al zitten we inmiddels op veel verschillende locaties. We spraken een tijdje geleden docent Hanneke Engels. Ze begon op de Hakoena-locatie Bemmel maar ze is inmiddels ook in Wijchen te vinden.

foto: annemieke van der togt

Naam: Hanneke Engels
Docent discipline: Zang
Achtergrond: Muziektheater Tilburg en Pabo aan de HAN
Leslocatie(s): Begonnen in Bemmel en na 4 jaar nu sinds dit schooljaar in Wijchen

Wat betekent Hakoena voor jou?

Een hele fijne plek om te werken! Niet alleen de kinderen maar ook ikzelf kan en mag mezelf zijn hier! Het is een heerlijk bad waar ik mezelf goed kan ontwikkelen als docent!

Hoe ben je bij Hakoena terecht gekomen?

Eigenlijk… weet ik dat niet meer precies… Maar ik geloof dat ik werd benaderd door een collega zangdocent uit Bemmel die zei dat er een muziekschool genaamd Hakoena wilde gaan uitbreiden naar Bemmel. Hij kon de lessen niet gaan geven maar het leek hem wel iets voor mij. Hij kon mij wel in contact brengen met ene Koen Logtens… KOEN LOGTENS??? maar… die ken ik! dacht ik. Nog van heel lang geleden tijdens onze gezamenlijke tijd bij de MAF (MusicAllFactory) in Tilburg. En zo doende ben ik in Bemmel begonnen als zangdocent bij de oprichting van de vestiging daar!

Doceren bij Hakoena in 1 woord:

Super!

Hoe lastig is het om te werken met de Corona maatregelen?

Tijdens de volledige lockdown vond ik het erg lastig. Zangonderwijs geven over het web is niet helemaal mijn ding. Ik kan er in ieder geval sowieso lang niet alles uithalen als ik zou willen voor de leerlingen.
Tot nu toe gaat het best wel weer goed. Rekening houden tijdens de fysieke lessen met alle maatregelen (ventileren/mondkapjes/afstand houden) is goed te doen. Hopelijk blijft het nog even zo…

Als je iets zou willen zeggen tegen iemand die nog twijfelt om bij Hakoena te komen, wat zeg je
dan?

Stap over de drempel en kom een keertje vrijblijvend meedoen! Want dan voel je de sfeer en fijne plek die Hakoena voor jou te bieden heeft! Mijn ervaring is ook dat nieuwe kinderen/jongeren altijd goed worden opgenomen in de groep! Ook wij als docenten houden dat goed in de gaten! Daar staan we voor! Iedereen verdient een plek!

Waar kijk je dit seizoen het meest naar uit?

Naar de gouden momentjes!

Bijvoorbeeld:
-Een kind dat (terwijl het best onzeker is) op een zeker moment WEL naar je toe durft te komen met een vraag.
-Of een kind dat een keer onderuit gaat en mede door de groep ontzettend goed wordt opgevangen (de succeservaringen die kinderen opdoen).
-Of dat een groep na het leren van bepaalde technieken zelf de kick ervaart van het samen zingen van dat ene geweldige nummer. Hoe tof dat dan kan klinken ineens!

Meer nieuws

Teamcoaching balans in de klas

Teamcoaching balans in de klas ‘Alles wat we in onszelf opschonen geven we niet door aan de volgende generaties’ – Koen Logtens Alle oefeningen die we doen, zijn…

Lees meer

Vriendenloterij

Beste Hakoena-vrienden, cursisten, vrijwilligers en ouders, Wij hebben nieuws voor jullie! Op 28 maart, tussen 19:00 en 22:00, nodigen we jullie uit om de telefoons tevoorschijn en niet…

Lees meer

NIEUWE PRODUCTIEGROEP 17+

Lees meer