Hakoena leerlingen aan het woord: Yindee, Femme, Anouk en Jayla

Regelmatig geven we het woord aan een leerling of een docent, zoals het interview met dansdocent Kaylee. Vandaag zijn er maar liefst 4 leerlingen van Hakoena aan het woord. Zij hebben les op de locatie Bemmel.

 

  • Leerlingen v.l.n.r : Anouk, Yindee, Femme en Jayla
  • Hakoena groep: MC Extra Alice in Bemmel
  • Leeftijd: Anouk 12, Yindee bijna 13, Femme 12 en Jayla 13.
  • School: Anouk: Het westeraam Yindee: Het Karel de grote college en Jayla en Femme: OBC Bemmel

Hoelang zit je bij Hakoena en hoe ben je er terecht gekomen?

Anouk: Ik zit al bijna 5 jaar bij Hakoena.

Yindee: Ik zit al bijna 5 jaar bij Hakoena, ik wilde altijd al op musicalles maar alles was met auditie en op dagen waarop ik niet kon.  Toen zagen mijn ouders dat er in Bemmel een theaterschool kwam, en ben ik naar een proefles gegaan. En daarna ben ik begonnen.

Femme: Dit is alweer mijn 5e jaar bij Hakoena. Toen ik 8 ofzo was, kregen we op school zo’n Sjors Sportief boekje. Ik hield toen al heel veel van dansen, zingen en acteren, dus heb ik me opgegeven.

Jayla: Ik zit er nu 4 jaar op, ik heb altijd al heel veel plezier gehad in zingen, dansen en acteren, ook keek ik veel musicals op tv. Toen riep ik altijd al dat ik dat later ook wilde doen.

Had je al ervaring voordat je begon bij hakoena?

Anouk: Nee ik heb had nog geen ervaring met acteren. Ik heb het altijd wel geprobeerd, maar vond het erg lastig om verhaaltjes te bedenken.

Yindee: Ik was 8 toen ik bij Hakoena ging, ik had in augustus aan de theaterweek meegedaan, en in september begon Hakoena.

Femme: Ik zat voordat ik bij Hakoena kwam op dansles, maar dat stopte na een paar jaar. Ik droom er al zo’n beetje mijn hele leven van om een actrice of zangeres te worden, maar voor Hakoena had ik hier nog geen echte ervaring mee.

Jayla: Ja zeker, ik had al bij een theaterclub gezeten in Nijmegen, maar daar vond ik niets aan, en voelde ik me niet thuis. Maar toen ik bij Hakoena kwam voelde ik me gelijk thuis, en was het echt super leuk.

Wat is het meest opvallende dat je bij Hakoena geleerd hebt?

Anouk: Ik heb heel goed leren dansen en zingen door de docenten en ik had ene klein beetje podium angst, maar door hakoena ben ik daar overheen gekomen

Yindee: Dat is denk ik wel dat je op het podium jezelf even moet loslaten en in je rol moet kruipen. En dat je zonder kleine rollen geen grote rollen kunt hebben. Ook heb ik geleerd dat je moet doen wat je leuk vindt en als anderen dat niet mooi vinden of stom dan moet je je daar niks van aantrekken. Of misschien wel dat je door veel oefenen heel ver kan komen.

Femme: Wow, dat is een lastige…Ik denk de Peter Pan voorstelling. Dat was mijn eerste échte musical. We deden dit met alle groepen samen.  Toch was het niet mijn favoriete voorstelling die we hebben gedaan. De presentaties vond ik iets leuker, want daar mocht ik ook dansen en zingen, en bij Peter Pan kon dat niet. Maar dat is goed afgewisseld: het ene jaar een presentatie, dan een musical, dan weer een presentatie etc.

Jayla: Ik heb bij Hakoena goed geleerd hoe ik mijn stem het beste gebruik, en ik heb geleerd dat je wie je ook bent, je gewoon jezelf kan zijn.

Zeg eens eerlijk, heb je je wel eens onzeker gevoeld en zo ja waarover?

Anouk: Dat heb ik zekers, want ik vond zelf dat ik niet goed kon dansen acteren en zingen, maar ik ben soms nog onzeker maar daar helpen ze me mee.

Yindee: Ik heb me een lange tijd onzeker gevoeld over mijn stem en daardoor heel weinig gezongen. Door Hakoena ben ik weer begonnen met zingen en nu zing ik de hele dag door en kan het me niks meer schelen wat anderen ervan vinden.

Femme: Ik heb me nooit heel onzeker gevoeld over iets. Waarschijnlijk komt dat ook omdat ik supergoed bevriend ben met alle meisjes uit mijn groep. Ik vertrouw ze en we doen altijd lekker gek tijdens de les.

Jayla: Dat heb ik zeker ja, ik was toen ik bij Hakoena kwam erg slecht in dansen. Ik was bang dat de andere het raar zouden vinden, maar dat gebeurde niet. Iedereen was heel lief voor me, en ik werd goed geholpen.

Wil je later iets met Hakoena doen en wat precies?

Anouk: Ja want ik hou van dansen en zingen dus misschien ga ik daar later nog wel iets mee doen.

Yindee: Ik wil zeker nog een lange tijd doorgaan met Hakoena. Ik heb al veel leuke dingen mogen meemaken met hakoena waar ik veel van heb genoten. Maar of ik er later iets mee wil doen weet ik nog niet. Wel lijkt het me erg cool om in een musical te spelen in het circustheater in Scheveningen.

Femme: Ik wil er ten eerste nog heel lang onder blijven. Hakoena is oprecht iets waar ik naar uit kijk na een lange schooldag. Ten tweede wil ik graag actrice worden en zonder Hakoena zou dat niet lukken, haha😉

Jayla: Ik wil later heel graag musicalactrice worden. Dat is echt mijn droom, en ik weet zeker dat Hakoena mij daarin heel ver kan brengen. Ik vind het echt heel leuk om op het podium te staan, en de rol van verschillende personages aan te nemen.

Wil je nog iets zeggen tegen andere leerlingen of docenten?

Anouk: Ik vind dat ze een leuk docententeam hebben en ik vind mijn groep geweldig.

Yindee: Ik vind dat we een erg leuk docententeam hebben en ik heb al veel van ze geleerd. En de leerlingen zijn ook allemaal supergezellig om mee te werken.

Femme: Je hoeft echt niet bang te zijn!!! Je hoeft niet meteen voor 1000 mensen op te treden, en de kinderen die bij jou in de groep zitten zijn ook nog geen professionele acteurs/actrices. Niemand is meteen een pro. Je zit op Hakoena om te leren, en vooral om.. lol te maken!!!😜❤️

Jayla: Wees jezelf en geniet er lekker van, en wees vooral niet onzeker. Alles wat je doet is goed, en je bent mooi zoals je bent!

Meer nieuws

Hulpouder/vrijwilligersbijeenkomst

Op woensdag 30 oktober 2024 vind er een hulpouder/vrijwilligers bijeenkomst plaats om 19:30 uur bij Theaterschool Hakoena campuslaan 6, Wijchen

Lees meer

Teamcoaching balans in de klas

Teamcoaching balans in de klas ‘Alles wat we in onszelf opschonen geven we niet door aan de volgende generaties’ – Koen Logtens Alle oefeningen die we doen, zijn…

Lees meer

Vriendenloterij

Beste Hakoena-vrienden, cursisten, vrijwilligers en ouders, Wij hebben nieuws voor jullie! Op 28 maart, tussen 19:00 en 22:00, nodigen we jullie uit om de telefoons tevoorschijn en niet…

Lees meer