Hoi, mijn naam is Bram Versteegen.
Al van kinds af aan maak ik muziek.  Opgegroeid in de plaatselijke harmonie heb ik de eerste jaren van mijn muzikale leven klarinet gespeeld. Het was dan ook logisch dat ik (na een opleiding en korte loopbaan in de hulpverlening) naar de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (conservatorium) in Tilburg ging voor Hafabra-Directie (dirigeren van blaasorkesten) en Klarinet. Maar dáár kwam ik achter iets wat ik eigenlijk allang wist: al jarenlang had ik gezongen, op mijn slaapkamer en in koren en musicals, hier leerden mensen dat gewoon om een professional te worden! Dat wilde ik!
 Natuurlijk ben ik eerst keurig afgestudeerd voor Klarinet en Directie, maar zodra het kon heb ik me aangemeld voor de hoofdvakstudie Zang Lichte Muziek, wederom in Tilburg. Ik heb deze studie, heel eigenwijs, ook ingericht met Muziektheater- en Musical-repertoire. Heerlijk! 

Na mijn afstuderen (Ik dirigeerde al koren) ben ik verder gegaan bij een zangdocent die de Evts volgt. In mijn eigen zanglessen doceer ik volgens dat zangsysteem (daarbij sluit ik aan op de behoeften van een leerling: Hoe leer je? Door te zien? Door te Horen? Door te Voelen?  Wat  is er SAMEN te ontdekken?) Ik ben zodanig enthousiast over de Evts dat ik in 2019 besloot ik in London de opleiding tot Estill Master Trainer te gaan doen. Deze opleiding heb ik in 2021 afgesloten. Het zangmodel van de evts geeft mij veel inzicht in hoe de stem werkt, en hoe de verschillende mogelijkheden optimaal te benutten
Ik geef zangles op alle niveaus (dat vind ik heerlijk, verrijkt elkaar), heb 4 jaar een musicalschool gehad waar ik regisseerde en zangles gaf, en ik regisseer muziektheaterproducties in opdracht. Daarnaast ben ik musical acteur (ik was te zien in Miss Saigon, Wicked, Sister Act en Titanic, en zal vanaf maart te zien zijn in Les Miserables.

Mijn hart is Zang…… de stem is het mooiste want het komt Helemaal uit jezelf. Het is Jóuw Kracht.

Het is Heerlijk om die kracht bij mijn leerlingen te versterken.
Bij Hakoena zie ik passie en plezier. Let’s Voice That