“Hallo allemaal! Mijn naam is Susan Remers en sinds november 2016 heb ik ook de eer om lid te mogen zijn van het Hakoena-Team. Ik heb in Nijmegen gestudeerd aan de PABO en heb 17 jaar met veel plezier in het basisonderwijs mogen werken. Naast het reguliere lesgeven ben ik ook jarenlang actief geweest als vakleerkracht voor de muziek- en dramalessen. Ook heb ik genoten van het opzetten en regisseren van diverse schooloptredens zoals de jaarlijks terugkerende eindmusical van groep 8 en shows ter gelegenheid van carnaval of jubilea.

In 2009 besloot ik om het roer om te gooien en deze creatieve kant meer ruimte te geven. Ik ben trainingen gaan volgen op het gebied van improvisatietheater en heb mij laten omscholen tot trainingsacteur. Inmiddels werk ik regelmatig voor diverse opdrachtgevers door het hele land en help ik door middel van rollenspelen bij trainingen, assessments en coachingstrajecten.

Toch kan ik het lesgeven niet helemaal loslaten en heb daarom een paar jaar geleden een lessenserie “Theatersport voor Kinderen” opgezet en als pilot uitgevoerd op de school van mijn eigen kinderen. Dat was geweldig om te doen en ik zocht een manier om daar meer ‘body’ aan te geven. Die heb ik gevonden bij Theaterschool Hakoena.

Inmiddels werk ik naast mijn collega’s Chantal en Annika als speldocent op zaterdag in Nijmegen-Hatert (i.s.m. ID-Dance) en mag ik samen met Hanneke en Kaylee op dinsdag de Hakoena-lessen geven in de Theaterkerk in Bemmel. Als coördinator van de Hakoena-schoolprojecten ben ik ook vaak te vinden op basisscholen in de regio. Het is altijd weer een feest om met ons team een theaterdag te mogen verzorgen!

Naast het geven van theaterlessen en het acteren is zingen mijn allergrootste hobby. Ooit begonnen in een popkoor maar nu al zo’n 20 jaar als leadzangeres in diverse coverbands en bigbandorkesten. Zo’n 5 jaar geleden werd onze pop/rock-coverband JACK opgericht waarmee ik nog steeds regelmatig op het podium sta (http://www.coverbandjack.nl) Ook maak ik graag uitstapjes naar andere genres zoals musical en jazz.

Ik ben heel blij dat ik mede door Theaterschool Hakoena van mijn hobby mijn werk heb mogen maken. Het is iedere keer weer genieten om te zien wat we als theater-, zang- en dansdocenten door onze lessen en workshops teweegbrengen. Ik ben trots op ons top-team!”

Opleiding/ervaring:

-Pabo
-Improvisatietheater ‘De Vloer Op’ (ImproNu)
-Trainingen ActInc-acteursbureau Amsterdam
-Assessmenttrainingen Post&Partners BV
-Musicalproductie 2011
-Theatersport
-20 jaar zang en performance

Mijn motto is: Speel met het leven als een acteur. Zie het als één grote improvisatie 😉