Het nieuwste lid van de Hakoena clan heet… tromgeroffel ….Marieken Peters

Graag stel ik mij even aan u voor. Ik ben Marieken, ja en dan moet je wel uit Nimwegen komen…marieken-petersdat is dan ook zo, geboren en getogen. Mijn passie voor theater en theater-maken zat er al vroeg in. Het begon, zoals bij velen, bij de schoolmusical op de basisschool alwaar ik een komische rol mocht vertolken en mensen aan het lachen kreeg. Dat smaakte naar meer. Vervolgens kwam het studentencabaret, -toneel en theatersport.  Dit laatste heb ik meer dan 10 jaar met veel plezier gedaan.

Na mijn studie Culturele Maatschappelijke Vorming (aan de HAN, hoofdvak drama), heb ik vele workshops en cursussen op het gebied van zang, cabaret en stand-up comedy gevolgd.
In 2010 heb ik mijn regisseurs diploma gehaald en heb diverse toneelstukken bij amateurgezelschappen geregisseerd.

Om mij nog verder te specialiseren in comedy en performance heb ik enkele jaren gestudeerd aan de Paul van Vliet Academie, kleinkunst en cabaretopleiding in den Haag. Hier heb ik o.a. les gekregen in schrijven, mime en stemgebruik. Ook heb ik eigen voorstellingen gemaakt, een deel daarvan is te zien op www.mariekenpeters.nl

Onder de noemer van mijn eigen bedrijf: www.toneeltuin.nl heb ik al vele groepen kinderen en volwassenen dramales mogen gegeven. Daarnaast werk ik als trainingsacteur, organisator en presentator. Tevens ben ik speler en theatermaker bij (kinder)theatergroep Cocktail www.cocktail.nl alwaar ik graag in de huid van een heldhaftig ridder of de olijke heks kruip.

Als kers op taart geef ik sinds september Impro theater aan volwassenen bij Hakoena. Het is een leuke enthousiaste groep mensen die graag nieuwe spelvormen wil leren en waar de fantasie weer vrij mag stromen. Fantasie, da’s belangrijk! Want  “ Earth, Wind & Fire” zongen al:

“Every man has a place, in his heart there’s a space,
And the world can’t erase his fantasies
Take a ride in the sky, on our ship fantasy
All your dreams will come true, right away

Voor mijn motto haal ik graag een oude Grieks filosoof uit het stof:

“You can discover more about a person in an hour of play than a year of conversation.” Plato

…en zo is het. Bedankt voor het lezen en tot speels J!