Mette Oskamp

Mijn naam is Mette Oskamp en ik woon in Arnhem.

Ik ben in Amsterdam op gegroeid en ben daar van mijn 7e tot 22e actief geweest op de muziekschool. Ik ben begonnen met een oriëntatie cursus en daar bleek al snel uit dat ik een instrument wilde gaan spelen. Zo ben ik op mijn 8e trombone gaan spelen en na een half jaar les in de Jazz Kids terecht gekomen. Dat is een jeugd bigband van de jazzafdeling van de muziekschool Amsterdam, opgezet en onder leiding van Peter Guidi. Via het trappen systeem ben ik doorgegroeid naar de Jazz Focus Bigband en daar uiteindelijk vanaf mijn 14e bastrombone gaan spelen en ook leadzangeres van de band geworden. En omdat alleen muziek niet genoeg was, heb ik ook op AJTS (Amsterdamse Jeugd Theaterschool) lessen gevolgd.

 

 

Het was toen duidelijk dat mijn toekomst daar lag, op het podium, maar in welke vorm? Na een zoektocht ben ik uiteindelijk op Muziektheater aan ArtEZ terecht gekomen. Daar is ook tijdens een stage bij stichting Kunst in de Klas mijn onderwijs vlammetje gaan branden. Omdat ik het belangrijk vind dat lesgeven serieus genomen wordt en er kundige docenten moeten zijn, heb ik nog een jaar aan de Toneel Academie Maastricht gestudeerd om mijn lesbevoegdheid te halen.

Nu geef ik sinds 2021 spelles bij Hakoena in Bemmel. Daarnaast werk ik op andere plekken als theaterdocent en ben ik ook muziektheatraal performer in producties. Als docent probeer ik kinderen een breder pallet aan theater aan te bieden dan ze zelf al kennen. En bovenal wil ik de leerlingen een veilige plek bieden waar ze fouten mogen maken en samen kunnen groeien.

Opleidingen:  – ArtEZ Muziektheater

– Post HBO Theatereducatie, Toneel Academie Maastricht

 

Motto: Durf je wereldbeeld te verbreden, de wereld is groter dan je neus lang is